Прес-центр17 жовтня 2020, 21:10

УВАГА! ІНФОРМУЄМО ПРО СТАН ЗАХВОРЮВАНОСТІ НАСЕЛЕННЯ РАЙОНУ НА ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ!!!

Станом на 16.10.2020 у стаціонарних відділеннях КНП «Новопсковське ТМО» з діагнозом пневмонія перебуває 7 осіб, у тому числі:
- 3 особи у дитячому відділенні;
- 4 особи у терапевтичному відділенні;
На амбулаторному лікуванні у КНП "Новопсковський центр ПМСД" з діагнозом пневмонія перебувають 2 особи.
Кількість захворілих на коронавірусну інфекцію протягом останніх двох діб збільшилась на 6 осіб. Всього ж в районі виявлено 64 випадки інфікування на COVID-19 з них 45 осіб одужали, 2 особи перебувають на лікуванні у інфекційному відділенні КНП «Новопсковське ТМО», 14 осіб лікуються амбулаторно і, нажаль, одна особа сьогодні померла (мешканець с.Ганусівка).
Ми вкотре закликаємо бути всіх обачними і обережними. Акцентуємо Вашу увагу що динаміка кількості захворювань на COVID-19 швидко і невпинно зростає, і якщо протягом квітня в районі було зафіксовано лише 4 випадки захворювання, то лише за 15 ДНІВ ЖОВТНЯ було виявлено 24 ЗАХВОРІЛИХ!!!
У зв’язку з швидким зростанням захворюваності з 19 жовтня 2020 року Новопсковський район як і вся Луганська область переходять до червоної зони епідемічної небезпеки поширення корона вірусної інфекції. Тому вкотре звертаємося до всіх мешканців Новопсковського району:
- перебуваючи в громадському транспорті та приміщенні будь-якого підприємства, установи, організації, - банку, медичному закладі, МАГАЗИНІ Ви повинні обов’язково носити маску!!!
- часто і ретельно мийте руки водою і милом, щонайменше 20 секунд, якщо немає можливості помити руки з водою, варто використовувати спиртовмісний антисептик для рук - розчин із вмістом спирту 60-80 % або із 2 % хлоргексидину;
- уникайте тісного контакту з хворими людьми та натовпом;
- якщо ви маєте симптоми ОРВІ чи COVID-19, залишайтесь вдома та подзвоніть своєму лікарю, з яким укладено декларацію.
- на деякий час відмовтесь від прийому гостей.
ПАМЯТАЙТЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ – РЯТУЄ ЖИТТЯ!
БУДЬТЕ СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНИМИ, БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ, ОДИН ОДНОГО І БУДЬТЕ ВСІ ЗДОРОВІ!!!