Прес-центр19 листопада 2020, 14:11

Увага! Курс відеоуроків «Батьківство в епоху цифрових технологій» для батьків, вчителів та просто небайдужих дорослих

Увага! Курс відеоуроків «Батьківство в епоху цифрових технологій» для батьків, вчителів та просто небайдужих дорослих.

 

В останнє десятиліття комп’ютери стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, заполонивши не лише заклади, які ми відвідуємо, а й наші помешкання. Тож не дивно, що сучасним дітлахам замість гратися в ігри, що вимагають виявлення ініціативи та творчої уяви, гуляти на свіжому повітрі, займатися спортом, вони дедалі більше часу просиджують наодинці за комп’ютерним екраном. Це негативно впливає на їхнє здоров’я, здатність до навчання та мислення, нерідко робить дітей неспроможними спілкуватися з однолітками.

Виховання дітей у цифрову епоху може виявитися непростим завданням, але немає нічого неможливого. Кілька порад, якими можна контролювати дитину у використанні цифрових технологій:

- переконайтеся, що ви використовуєте налаштування, які обмежують доступ дитини до контенту, що не прийнятний для неї за віком.

- вкрай важливо пояснити дитині, наскільки небезпечні інтернет-шахрайство або ситуації, коли хтось пише їм повідомлення сексуального характеру.

- постарайтеся не бути занадто різкими з дітьми. Діти неминуче роблять помилки, використовуючи соціальні мережі. Батьки повинні тактовно поводитися в таких ситуаціях і намагатися перетворити такі помилки на урок для дітей.

- у разі кібербулінгу або інших серйозних ситуацій можуть знадобитися рішучі дії. Слідкуйте за історією браузера дитини і її поведінкою.

Для того, аби навчити дітей, потрібно навчитися самому/самій. Саме тому Рада Європи розробили серію з 6-ти навчальних відеоуроків «Батьківство в епоху цифрових технологій» для батьків, вчителів та просто небайдужих дорослих.

Відеоурок 1 — Захист дітей онлайн https://vimeo.com/464178591

Відеоурок 2 — Сексуальний шантаж https://vimeo.com/464179613

Відеоурок 3 — Секстинг https://vimeo.com/464177511

Відеоурок 4 — Секс-чатинг https://vimeo.com/464176581

Відеоурок 5 — Грумінг https://vimeo.com/464181532

Відеоурок 6 — ображення сексуального характеру, що використовуються для помсти https://vimeo.com/464180697

Зберігайте собі та діліться з іншими!