Прес-центр1 липня 2020, 14:07

УВАГА! Вкотре нагадуємо про дотримання протиепідемічних заходів

Нагадаємо Вам щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів незважаючи на поліпшення або погіршення протиепідемічної ситуації на території району.

Фізичне дистанціювання передбачає дотримання безпечної дистанції із оточуючими. ВООЗ рекомендує перебувати від оточуючих на відстані не менше метра. Це правило має дотримуватися кожен незалежно від наявності чи відсутності ознак захворювання або контактів з хворими на COVID-19.

Регулярно і ретельно обробляйте руки дезінфектором із вмістом спирту не менше 60% або мийте їх теплою водою з милом протягом 20–40 секунд. Це дозволяє знищити віруси, які можуть перебувати на шкірі.

Не чіпайте очі, ніс і рот немитими руками. Брудними руками ми можемо перенести вірус на слизові оболонки очей, носа або роту.

Під час кашлю чи чхання прикривайте рот або ніс згином ліктя або серветкою. Використану серветку слід викинути і вимити руки. Дотримуючись правил респіраторної гігієни, ви можете захистити оточуючих від ГРВІ, грипу та COVID-19.

Якщо у вас підвищилася температура, з'явилися кашель і утруднене дихання, подзвоніть до сімейного лікаря.

Закликаємо всіх бути обачними і відповідальними, додержуватись карантинних обмежень та правил особистої гігієни. Бережіть себе та будьте здорові!