Прес-центр20 листопада 2019, 15:11

В пошуках творчо обдарованої молоді

16  та 17 листопада 2019 року на базі Новопсковського опорного закладу пройшли районні етапи Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка  та ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика,  метою яких є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, вихованню в молодого покоління поваги до мови й традицій свого народу, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, підвищення рівня мовної освіти в Україні, загальної мовної культури.
У конкурсах взяли участь більше 200 учнів 5-11 класів  закладів загальної середньої освіти  району. Призові місця у конкурсах імені  Тараса Шевченка  та Петра Яцика посіли учні Новорозсошанської, Новобілянської, Риб`янцівської, Пісківської, Писарівської та Павленківської шкіл.
Переможці конкурсу візьмуть участь в обласних етапах вищезазначених конкурсів, які відбудуться 30 листопада та 7 грудня  2019 року в м. Сєвєродонецьк. Сподіваємося, що наші учні гідно представлять наш район в цих випробуваннях. Бажаємо їм успіху та творчої наснаги!