Прес-центр14 жовтня 2020, 10:10

В рамках робочої поїздки на Новопсковщину Сергій Гайдай ознайомився з роботою соціально важливих об'єктів району

13 жовтня у рамках робочої поїздки до Новопсковського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай ознайомився з роботою важливих для нашого краю соціальних об’єктів. Відвідав Новопсковське територіальне медичне об`єднання, яке визначене одним з опорних  закладів «другої хвилі» COVID-19, та ознайомився з ходом капітального ремонту будівлі лікувального корпусу. Підрядною організацією в усіх відділеннях лікувального корпусу проведена заміна старих вікон на нові віконні блоки, активно ведуться роботи з утеплення стін. На черзі утеплення горища, ремонт системи опалення, облаштування пожежної сигналізації.

Під час візиту очільник області проконтролював хід реалізації на території району програми Президента України «Велике будівництво». В рамках цієї програми проводиться поточний середній ремонт автомобільної дороги О131003 Ганусівка-Новорозсош (ділянка: км 21+000-км 27+800). Реалізація даного проєкту надасть належні умови безпеки дорожнього руху та підвищить соціальний рівень життя населення в сільській місцевості на територіях Новорозсошанської, Донцівської, Кам’янської та Ганусівської сільських рад.

         Другим об’єктом на території району, який ремонтується в рамках президентської програми «Велике будівництво», є стадіон «Будівельник» Новопсковської ДЮСШ. Сергій Гайдай ознайомився з якістю виконання капітальних робіт на стадіоні, які включають ремонт та утеплення адміністративних будівель, гостьової трибуни, будування глядацьких трибун, реконструкцію бігових доріжок.  На сьогодні більшу частину запланованих робіт підрядною організацією вже виконано.

Також програмою перебування керівника області на Новопсковщині було передбачено проведення наради з керівниками установ, підприємств, організацій району, представниками органів місцевого самоврядування, депутатським корпусом, громадськістю та ЗМІ району. Одними з найважливіших питань, які обговорювались на нараді, були питання ремонту об’єктів освітньої сфери у 2021 році, зміни у адміністративно-територіальному устрої та питання передачі комунального майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Новопсковського району. Також обговорювалося питання подальшого функціонування медичних закладів району в умовах територіальної реформи. Сергій Гайдай підтримав позицію органів влади щодо об’єднання Новопсковського та Білолуцького відділень на базі КНП «Новопсковське ТМО».