Прес-центр18 cічня 2018, 16:01

В райдержадміністрації обговорювались заходи з попередження захворюваності на кір.

Сьогодні, 18 січня 2018 року, під головування заступника голови райдержадміністрації Олександра Скорохода відбудася нарада з в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Світланою Кузнєцовою,  заступником головного лікаря з охорони дитинства та материнства КЗ «Новопсковський центр ПМСД» Михайлом Кононенком та фельдшером санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новопсковського управління Головного управління Держпродспоживслужби Оленою Юрковою щодо попередження захворюваності на кір.

Нагадуємо, що кір є небезпечним, дуже заразним інфекційним захворюванням. На сьогоднішній день не існує ліків проти кору. Єдиний спосіб захистити себе від цього захворювання - вакцинація. 2 дози вакцини захищають від кору. Дітям до 18 років щеплення здійснюють безкоштовно в амбулаторіях наступних населених пунктах району: с. Білолуцьк, с. Кам’янка, с. Донцівка, с. Новобіла, с. Піски, смт Новопсков та мікрорайон газівників. Для дорослих: якщо ви не були вакциновані проти кору, вам рекомендується зробити щеплення. Для цього ви повинні звернутися до дільничного лікаря та замовити вакцину в аптеці № 83 (смт Новопсков, вул. Гагаріна, 5а) або «Дивосил» (смт Новопсков, вул. Українська, 101).

На сьогодні в районі не пройшло вакцинацію 113 дітей, з них 6 – за медичними показами, а в інших випадках батьки офіційно відмовились від щеплення. Крім того, 44 дитини від загальної кількості не відвідують загальні групи. Просимо батьків зробити екстренно планові щеплення вашим дітям для того, щоб попередити поширення цієї інфекції та зберегти їхні життя.

За результатами наради надано присутнім доручення щодо активізації роз’яснювальної роботи щодо захворюваності на кір та проведення запобіжних профілактичних заходів з недопущення епідемії.