Прес-центр3 червня 2020, 15:06

В закладах освіти Новопсковського району проводяться заходи з дотримання пожежної безпеки

ВІДДІЛ ОСВІТИ ІНФОРМУЄ ПРО ПРОВЕДЕНІ ПРОТИПОЖЕЖНІ ЗАХОДИ

Протягом січня 2020 року Новопсковським міськрайонним відділом ГУ ДСНС України у Луганській області були проведені позапланові перевірки щодо виконання вимог законодавства з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки в 10-и закладах загальної середньої освіти та Новопсковському будинку дитячої та юнацької творчості.

За результатами проведеної позапланової перевірки були складені акти (описи). У зв’язку з тим, що були виявлені порушення чинного законодавства,  керівники Кам`янського, Новорозсошанського, Риб`янцівського, Пісківського ЗЗСО I-III ступенів,  Писарівського, Донцівського, Ганусівського ЗЗСО I-II ступенів та Новопсковського будинку дитячої та юнацької творчості отримали позовні заяви до суду. Хоча  більшість зазначених в актах порушень були пов’язані, насамперед, з необхідністю проведення робіт, що потребують значних коштів: обробка дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лаги) вогнезахисним розчином, встановлення засобів захисту від блискавки, пожежної сигналізації та інше.

З метою забезпечення протипожежної безпеки  для 9 закладів загальної середньої освіти району відділом освіти у 2020 році були придбані засоби індивідуального захисту в кількості 60 шт. на суму 54,0 тис. грн., бочки для води - 8,6 тис. грн., протипожежні кошми  - 3,2 тис. грн. та протипожежні двері для 7 закладів загальної середньої освіти  на загальну суму 59,4 тис. грн.

Співпрацюють із закладами освіти з цього питання і сільські ради. Так, за рахунок коштів Кам`янської сільської ради планується придбати для Кам`янського ЗЗСО I-III ступенів протипожежні двері для електрощитової на суму 10,5 тис. грн. Рибянцівська сільська рада планує забезпечити Риб`янцівський ЗЗСО I-III ступенів протипожежним інвентарем на суму 13,0 тис. грн. та провести ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки (котельні)  Писарівського ЗЗСО I-II ступенів і придбати для  цього закладу протипожежний інвентар на загальну суму 13,5 тис. грн.

На сьогодні вже укладені договори на проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки (котельні) для 8 закладів загальної середньої освіти на суму 40,0 тис. грн.; на проведення робіт з монтування евакуаційного освітлення в 9 закладів загальної середньої освіти на суму 173,0 тис. грн.: на проектування, монтаж та подальше технічне обслуговування систем протипожежної автоматики для 5 закладів загальної середньої освіти на загальну суму 1 млн. 90 тис. грн.