Прес-центр24 травня 2021, 11:05

«Велике будівництво»: поблизу Гірського відновлять три мости

На дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове  –  Лисичанськ – Луганськ триває капітальний ремонт мосту через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське), шляхопроводу через залізницю на км 192+862 та мосту на км 182+933.

Всі зазначені споруди належать до малих мостів. На цих об’єктах у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» працюють мостобудівники ТОВ «Укрбуд-проєкт-реконструкція» (Київ).   

Наразі відбудова ведеться на двох об’єктах: на мосту через річку Біленька та шляхопроводі через залізницю. Крім того, вже отримані все необхідні документи для початку робіт на третьому об’єкті.

На мосту через річку Біленька, зокрема, вже закінчені основні роботи на лівій стороні.

Раніше там демонтували старе дорожнє покриття, провели армування проїжджої та тротуарної частин, бетонування монолітної плити, встановили бар’єрне та перильне огородження, бортовий камінь, провели гідроізоляцію та поклали нижній шар асфальтобетону.

Наразі тривають роботи по правій стороні: після демонтажу проїзної частини там замінили гостродефектні балки, проведено армування каркасу, проведено бетонування монолітної плити по правій проїзній частині.

На шляхопроводі через залізницю завершили основні роботи по лівій, перейшли на праву сторону, де триває розбір старого дорожнього покриття. Також ведеться монтаж бар’єрного та перильного огородження по лівій частині.