Прес-центр14 вересня 2018, 14:09

Відбулася чергова комісія з питань захисту прав дитини

12 вересня 2018 року під головуванням заступника голови Новопсковської районної державної адміністрації Скорохода О.О. відбулася чергова комісія з питань захисту прав дитини, під час якої було прийняті рішення про надання трьом дітям, статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

 Членами комісії розглянута ухвала Новопсковського районного суду Луганської області за позовною заявою громадянина до громадян, які мають малолітню та неповнолітню дитину про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням. За результатом розгляду вирішено надати заперечення до суду про зняття з реєстрації дітей.

По двом питанням щодо надання дозволу на влаштування до дитячого інтернатного закладу трьох дітей за заявою двох батьків, які не можуть тимчасово виконувати свої батьківські обов’язки з в’язку з заробітками за межами України,  прийняті відповідні рішення. Були заслухані пояснення запрошених, розглянуті надані документи.  Ці родини взяті під соціальний супровід та попереджені про відповідальність за порушення прав і інтересів дітей.

Також членами комісії розглянута заява щодо влаштування на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу двох малолітніх дітей, які позбавлені батьківського піклування.