Прес-центр9 листопада 2018, 14:11

Відбулася нарада з питань осіннього призову

        Сьогодні в залі засідань райдержадміністрації відбулася нарада проведена представниками Старобільсько-Новопсковського об'єднаного районного військового комісаріату за участі голів та відповідальних осіб за військовий облік призовників сільських та селищних рад району щодо виконання плану призову громадян на строкову військову службу.

         У Новопсковському районі склалась загрозлива ситуація щодо виконання плану призову на строкову військову службу, незважаючи та заходи, які проводить Старобільсько-Новопсковський райвійськкомат по виконанню Закона України «Про військовий обов’язок і військову службу» та розпорядження голови Новопсковської районної державної адміністрації «Про проведення призову на строкову військову службу призовників у Новопсковському районі». Так, Старобільсько-Новопсковський райвійськкомат виконав план призову за жовтень місяць на 100 %, а призов виконання плану на листопад - грудень місяці складає лише 50 %.

Однією з причин є незадовільна організація своєчасного оповіщення та доставки призовників для проходження медичних та призовних комісій органами місцевого самоврядування. Разом з цим, вживається недостатня кількість заходів щодо розшуку, затримання і доставки до військового комісаріату громадян, які ухиляються від призову на строкову службу.

         Під час наради представники кожної ради отримали розпорядження та іменні списки призовників, які підлягають виклику на медичну та призовну комісії.

Погоджено систему взаємоінформування та співпраці між райвійськкоматом та органами місцевого самоврядування щодо розшуку призовників, проблемних питань при оповіщенні з метою швидкого реагування та  вирішення.

Просимо відповідально віднестись до даної ситуації та вирішити нагальні  питання в найкоротший термін.