Прес-центр31 серпня 2018, 08:08

Відбулася серпнева конференція працівників освіти району

Напередодні нового навчального року традиційно проводиться серпнева педагогічна конференція працівників освіти району, на якій підводяться підсумки минулого року та визначаються пріоритетні напрямки роботи на майбутній навчальний рік.

                         Тема сьогоднішньої педагогічної конференції, яка відбувається  на старті освітянської реформи: «Забезпечення якості освіти в умовах реформування освітньої галузі Новопсковщини та Нової української школи».

 В роботі конференції взяли участь представники районної влади, завідувачі, директори, заступники директорів, педагогічні колективи закладів освіти району.

 Учасників конференції привітала голова Новопсковської районної державної адміністрації  Латишева Людмила Анатоліївна, яка окреслила  головні завдання та перспективи розвитку системи освіти району. Наголосила на тому, що тільки спільними зусиллями органів місцевої влади, громадськості та освітян можна розбудувати Нову українську школу.

             Заступник голови Новопсковської районної ради Літвінова Олена Петрівна побажала освітянам міцного здоров`я, наснаги, успіхів у їх нелегкій праці.

                          Учасники конференції  з живою цікавістю сприйняли доповідь  начальника відділу освіти            

Новопсковської   райдержадміністрації  Кузнєцової Світлани Анатоліївни, в якій було ґрунтовно висвітлено результати роботи освітньої галузі району за минулий навчальний рік по кожному з напрямків: дошкільна освіта, забезпечення якості загальної середньої освіти, система виховної роботи, зовнішнє незалежне оцінювання, робота з обдарованими дітьми, матеріально-технічне забезпечення,  методична робота, атестація педпрацівників, участь у різних конкурсах та проектах, літнє оздоровлення, спортивно-масова робота, позашкільна робота тощо. Особливу увагу доповідач звернула на підготовку закладів освіти до роботи в умовах Нової української школи. Відзначила основні завдання відділу та закладів освіти на навчальний рік.

                З планами та перспективами розвитку молодої освітньої галузі Новопсковської ОТГ поділилася з присутніми Акименко Ольга Миколаївна, начальник відділу освіти Новопсковської селищної ради. Хоч чисельність закладів освіти в ОТГ і невелика, п’ять шкіл та чотири дитячі садочки, але їх наповнюваність суттєва – майже півтори тисячі здобувачів освіти. Тому перед новоствореним відділом освіти  постають важливі завдання, які потребують невідкладного вирішення.

                 Вчитель початкових класів Риб`янцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вєстє Наталія Василівна звернулася до присутніх з виступом на тему «Початкова освіта: забезпечення старту Нової української школи», в якому більш предметно та конкретно акцентувала на новаціях, які будуть втілювати цього року в освітній процес  вчителі перших класів.

                             Традиційно на серпневій педагогічній конференції ми  радо вітаємо молодих  спеціалістів, які поповнюють педколективи закладів освіти. Цього року до педагогічної  спільноти району долучилися  педагог-організатор Танюшівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Коюда Катерина Михайлівна, вчитель початкових класів Лисогорівської ЗОШ І-ІІ ступенів Пронька Анастасія Віталіївна, вчитель фізики Новорозсошанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Беденко Яна Сергіївна, вчитель англійської мови Білолуцької ЗОШ І-ІІ ступенів Панченко Юлія Володимирівна, вчитель початкових класів Новопсковської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кузьменко Анастасія Анатоліївна. З щирими словами привітання та мудрою порадою до молодих педагогів звернулася Улезько Тетяна Миколаївна, директор Білолуцької ЗОШ І-ІІ ступенів, яка присвятила школі вже 40 років свого життя, навчила та виховала не одне покоління односельців.

           Після завершення  пленарної частини робота педагогічної конференції  продовжилася у  секційному  режимі. На засіданнях районних методичних об`єднань педагоги детально опрацювали методичні рекомендації МОН України щодо вивчення навчальних дисциплін та  спланували свою роботу на новий навчальний рік.

                 Серпнева педагогічна конференція пройшла змістовно та конструктивно.