Прес-центр19 лютого 2018, 10:02

Відбулися тренінги відповідно до концепції «Нова українська школа».

     16 і 17 лютого на базі Новопсковської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли тренінги для вчителів початкових класів і заступників директорів з навчально-виховної  роботи  закладів загальної середньої освіти відповідно до концепції  «Нова українська школа».

     У рамках роботи  були проведені  тренінгові  заняття з учителями, які будуть працювати в  1-х класах у 2018-2019 навчальному році.

      У перший день відбулося відкриття тренінгу, знайомство, огляд освітньої програми, вироблення  правил та очікування учасників. Був представлений  вчителям  проект Державного стандарту початкової загальної освіти, його теоретичні засади. Учасники аналізували зміст,  побудову, наповнення документа, опрацьовували  представлені  матеріали, висловлювали власні судження щодо стандарту. А також ознайомилися  з новими підходами  до оцінювання, організації освітнього середовища на засадах компетентнісного, діяльнісного підходів, «педагогіки партнерства», сучасними підходами ігрової діяльності в початкових класах Нової української школи.

        Другий день  тренінгу  передбачав  опрацювання  особливостей розвитку дітей  6-7 річного віку, етапи визначення готовності дитини до школи, початок навчання у школі: вплив на емоційний стан і поведінку дитини, особливості  психічних  і пізнавальних процесів.

        Тренери  інституту  ЛОІППО  м. Сєвєродонецьк   Столбун Н.О. і учитель початкових класів  Риб’янцівської ЗОШ І –ІІІ ступенів Вєстє Н.В., які пройшли навчання в м. Сєвєродонецьк, забезпечили реалізацію змісту тренінгу, використали цікаві методики активізації учасників, організували інтерактивне навчання в групах, парах , сприяли розумінню  змісту запропонованих матеріалів.

       По завершенню навчання  учасники тренінгу  висловили  щиру подяку  тренерам за  участь у його проведенні та організації.