Прес-центр6 жовтня 2020, 15:10

Відбулось чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

В залі засіданні Новопсковської райдержадміністрації 05.10.2020 року відбулось чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було розглянуто питання щодо протидії поширенню на території Новопсковського району гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За результатами засідання комісією було вирішено доручити КП «Новопсковжитло» провести роботу з дезінфекції під’їздів багатоквартирних житлових будинків з осередками захворювання.

Комісії, що проводить рейди з метою контролю дотримання чинного законодавства та обмежень, пов'язаних із запобіганням поширенню на території Новопсковського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, було доручено розробити графік проведення рейдів, під час яких забезпечити проведення серед суб’єктів господарювання посиленої інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання протиепідемінчих заходів.

Керівникам підриємств, установ та організацій (незалежно від форм власності) Новопсковського району було доручено вжити заходів щодо недопущення до роботи працівників з ознаками гострої респіаторної вірусної інфекції.

Також головам сільських та селищних рад Новопсковського району, Новопсковському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби Луганської області, Новопсковському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Луганській області та Новопсковському міськрайонному відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області було доручено продовжити інформування громадськості, у тому числі через засоби масової інформації, щодо необхідності виконання заходів із запобігання захворюванню та подальшому поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За останній тиждень на території Луганської області реєстрація захворювань на гостру респіраторну хворобу COVID-19 зросла на 72,8%, що свідчить про активізацію епідпроцесу в результаті порушення населенням встановлених правил адаптивного карантину.

Вкотре закликаємо Вас не нехтувати протиепідемічними заходами та дотримуватись всіх рекомендацій щодо недопущення захворювання та подальшого поширення коронавірусної хвороби.

Бережіть себе та близьких!