Прес-центр4 грудня 2017, 08:12

Відбулось районне свято «Золоті весілля»

Золоте весілля – це чудовий ювілей, який як чисте джерело, живить люблячі серця. Це велике щастя, подароване великим коханням!

Свята Золотого весілля в Новопскові проводяться з 2002 року. Цього року 1 грудня в центрі культури та дозвілля за доброю традицією відбулось районне свято «Золоті весілля», свято тих, хто став на рушник у 1967 році.

За статистикою в 1967 році в Новопсковському районі 352 пари молодят уклали шлюб, 20 з яких з урочистою реєстрацією. З них золотий ювілей цього року святкують 31 пара.

На районне свято прибули 13 пар.

У кожної з пар ювілярів своя історія любові, свій літопис. Хтось знайомився і зустрічався на танцях чи у кіно, а у когось відносини складалися як у відомому кінофільмі.

Але всіх їх об’єднувало відповідальне відношення до обраної професії, висока працездатність, за яку багатьох гідно оцінила держава. Серед ювілярі орденами та медалями нагородженіВіннік Григорій Федоровичз Новобілої, Василенко Микола Петрович  з Рогове, Акименко Віктор Антонович,Гарбарук Леонід Миронович, Іванов Михайло Гаврилович з Новопскова, Солдатко Віра Михайлівна з Павленково, Максименко Анатолій Іванович  зКозлово та Чумаков  Іван Семенович з Кам’янки.

Переважна більшість сьогоднішніх ювілярів працювали в колгоспах на полях і фермах, але був великий відсоток тих, хто присвятив себе учительський професії.

З сімейними історіями ювілярів присутні свята мали змогу ознайомитись переглянувши родинні світлини, що розміщувались у фойє та з розповідей ведучих безпосередньо під час заходу. Приємне враження залишили виступи самих ювілярів. У виконанні сімейного дуету Скнаріних Валентини Василівни и Василя Івановича з Донцівки прозвучала пісня для всіх ювілярів. Горбенко Ніна Амвросіївна з Закотного проспівала пісню складену на власні вірші. А родина Рибалко Клавдія Федорівна та Анатолій Миколайович пригостили присутніх смачними пиріжками. Музичні вітанням ювілярам подарували Валерій Бородін, Тетяна Мандрика, Валентина Запорожець, Валентина Шестопалова, хореографічні колективи «Рандеву» та «Друга весна», народний ансамбль народної пісні «Слобода».

З 50-ти річним ювілеєм подружні пари вітали голова райдержадміністрації Сергій Бєлік та голова районної ради Борис Лебедєв.

Роки, що залишилися позаду сьогоднішніх ювілярів,є доказом того, що довгий щасливий шлюб можливий,що все в цьому житті  можна подолати, якщо всім’ї  завжди були, є і будуть любов, злагода і щастя.