Прес-центр7 квітня 2017, 10:04

Відбулося чергове засідання робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн.

 У залі засідань Новопсковської райдержадміністрації, за участі заступника голови районної державної адміністрації Скорохода О.О.,  відбулося засідання робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів  соціального захисту населення, районного центру зайнятості, територіального підрозділу Пенсійного фонду, фіскальної служби, відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації. Під час засідання було розглянуті бюджетні установи, де за даними Головного управління Пенсійного фонду України заробітна плата працівникам нарахована була у меншому розмірі ніж мінімальна заробітна плата. Керівником бюджетної установи, в свою чергу, було надано пояснення причини виявлених порушень, які будуть  усунені.

 За результатами засідання члени робочої групи вирішили посилити проведення роз'яснювальних бесід з роботодавцями по дотриманню трудового законодавства, гарантії в сфері оплати праці, пенсійних, трудових і соціальних прав працівників. Також було дано доручення про інформування голів селищної та сільських рад щодо дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та запровадження практики заслуховування керівників суб’єктів господарської діяльності на засіданні робочої групи.