Прес-центр24 травня 2017, 13:05

Відбулося відкриття меморіальної дошки в Закотненській ЗОШ І-ІІ ступенів.

24 травня 2017 року в Закотненській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулась урочиста лінійка з нагоди вшанування пам’яті загиблого воїна АТО Калашника Миколи Олексійовича та відкриття меморіальної дошки.

На лінійці були присутні учні та вчителі Закотненької школи, сестра загиблого, його бойові побратими, односельці, представники районної державної адміністрації, громадських організацій.

Загадали  головні віхи біографії Калашника Миколи Олексійовича. Він народився 16 листопада 1974 року в с.Закотне Новопсковського району, тут і закінчив 9 класів, а повну загальну середню освіту здобув у Пісківській середній школі.

1992 року був покликаний на строкову службу до лав Збройних сил України, служив 2 роки. В 1994 році одружився і переїхав жити до Івано-Франківської області.

З 5 липня 2014 року по 26 серпня 2014 року безпосередньо брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області. Після поранення і тривалого лікування знову повернувся на службу і сумлінно виконував свій громадянський обов’язок.

28 грудня 2016 року отримав поранення, несумісне з життям. У Миколи Калашника залишилася дружина і два сини.

Учасники заходу віддали данину пам’яті всім полеглим воїнам.

О, Україно! Пригорни

Усіх дітей своїх, як мати,

Щоб ми не бачили війни,

Щоб не гриміли більш гармати…