Прес-центр29 серпня 2018, 08:08

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини.

28 серпня 2018 року під головуванням заступника голови райдержадміністрації Олександра Скорохода відбулася комісія з питань захисту прав дитини при Новопсковській райдержадміністрації.

Під час засідання комісії було розглянуто 7 питань щодо захисту прав та інтересів дітей. Два питання щодо надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Одне питання щодо надання дозволу на оформлення  договору дарування житлового будинку в якому зареєстровані малолітні діти.

Розглянуто дві ухвали Новопсковського районного суду Луганської області: про зміну способу стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини та позбавлення батьківських прав батька відносно малолітньої дитини; про усунення перешкод в користуванні будинком неповнолітніх дітей.

Відносно малолітньої дитини, яка вже більше півроку перебуває в будинку дитини, розглянуте питання про доцільність/недоцільність позбавлення її батьків батьківських прав.

В рамках проведення районної акції «Не залишити без уваги жодної дитини» до 1 вересня 2018 року на засіданні комісії затверджені списки дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, для отримання канцелярських наборів та адресної допомоги.

 За цими питаннями  були заслухані пояснення запрошених, розглянуті документи, винесені відповідні рішення.