Прес-центр13 серпня 2020, 16:08

Відбулося засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

12 серпня 2020 року в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, який затверджено розпорядженням голови Новопсковської районної державної адміністрації від 18 лютого 2019 року № 67 «Про створення комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури».

На засіданні вищезазначеного комітету було проведено аналіз діючого законодавства, що сприяє створенню необхідних умов для забезпечення можливості особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення вести повноцінний спосіб життя, визначає необхідність забезпечення особам з інвалідністю доступності фізичного, соціального, економічного і культурного оточення, охорони здоров’я і освіти, сприяє створенню для них можливості повною мірою користуватися всіма правами людини та основоположними свободами.

З даних питань інформація була надана начальником відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Тетяною Похідняк, начальником управління соціального захисту населення Світланою Хомутянською.

Також була приділена увага питанню щодо забезпечення доступності до об’єктів охорони здоров’я, які розташовані на території району. Більшість пандусів біля будівель охорони здоров’я побудовано з відхиленнями від вимог державних будівельних норм, також існує безліч інших бар’єрів, які заважають доступу людей з інвалідністю до послуг медицини. По кожному питанню були прийняті відповідні заходи щодо їх вирішення.

Детальна інформація розміщена на сайті Новопсковської райдержадміністрації в рубриці «СОЦІАЛЬНА СФЕРА» розділі «УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ» за посиланням: http://nvp.loga.gov.ua/content/upravlinnya_socialnogo_zahistu_naselennya_1