Прес-центр20 вересня 2018, 16:09

Відбувся ІІ етап чемпіонату України в Луганській області з видів спортивного туризму серед юнацтва

Традиційно у вересні підводяться підсумки туристичного сезону. Відбуваються туристичні походи, змагання, тренування та вишколи. Цього року з 14 по 16 вересня у місті Сватове відбувся ІІ етап чемпіонату України в Луганській області з видів спортивного туризму серед юнацтва. Команда гімназистів у складі 10 чоловік приймала участь у цьому заході та представляла Новопсковський район. Склад команди був представлений середньою віковою групою - учнями 7-10 класів: Герасімчук Юлія(9 клас), Тютюнник Олександра (8 клас), Ткаченко Богдана (7 клас), Нехаєнко Ілля (8 клас), Білокопит Станіслав (8 клас), Бойко Віктор (9 клас), Богатирьов Михайло (10 клас) Черніченко Анастасія(10 клас), Кузнєцов Микола(10 клас).
Очолювали групу керівники туристко-краєзнавчої роботи Білолуцької гімназії вчителі Нікітін В.В. та Ткаченко В.А.. 
О 13 годині команда прибула на місце змагань. Швидко і вміло поставили палатки, розбили похідний табір, визначилися з програмою перебування, організували приготування обіду на вогнищі. 
Потім відбулося урочисте відкриття чемпіонату на мальовничій галявині історично відомого на Луганщині урочища Гапчин Ліс. Учасників чемпіонату привітали почесні гості зльоту та господарі - сватівчани.
Відразу ж почалися перші змагання, стартувала вело естафета. Наша команда відповідно до вимог своєї вікової групи в складі Ткаченко Богдани, Нехаєнка Іллі, Мащенка Богдана, Бойка Віктора у запеклій боротьбі вибороли почесне командне перше місце. В індивідуальному заліку Богдан і Богдана посіли почесні другі місця.
Увечері вся команда разом з керівниками приготували смачну кашу на вечерю та весело відпочивали.
Другого і третього дня відбувалися змагання з пішохідного туризму. Команді та зв’язці-двійці потрібно було подолати традиційні туристичні перешкоди: навісну переправу через глибоку яругу, пройти по колоді та паралельних линвах, здійснити спуск по вертикалі зі схилу за допомогою спеціальних засобів для спуску, та здійснили підйом догори по крутому схилу. Ще передбачалося подолання «умовного болота» по купинах з жердинами. 
Ще одним традиційним видом змагання стало в’язання туристичних вузлів. Гімназисти вправно справилися з даним завданням. 
Час спливав у прискореному темпі і в азарті не відчувався. Тільки сонечко, що швидко ховалося за верхівками дерев і сутінки вказували що день добігає кінця. Знову вечеря, вогнище, пісні, сміх, відчуття причетності до великого туристичного братства України.
Суботнього вечора гімназійна газель, вимита так довгоочікуваним дощем, прибула до гімназії. Учасники туристичного чемпіонату поспішали додому поділитися враженнями про ці незабутні пригоди.