Прес-центр21 лютого 2020, 09:02

Відбувся районний семінар-практикум для вчителів математики

    З метою підняття якості математичної освіти, рівня викладання предмету в загальноосвітніх навчальних закладах 20 лютого 2020 року на базі Можняківського ЗЗСО відбувся районний семінар-практикум для вчителів математики. Тема  семінару: «Відсотки. Розв'язування задач на відсотки».

    Семінар відкрила голова районного  методичного об'єднання вчителів математики, вчитель І категорії Заїка Вікторія Іванівна, яка обґрунтувала актуальність та перспективність вибраної теми та продемонструвала за допомогою комп'ютерної презентації теоретичні аспекти теми семінару.

     Далі учасники семінару з цікавістю, пізнавальним інтересом та оптимальною активністю включилися в групову роботу, розв'язуючи задачі на відсотки, розподілені за типами:

Банківська справа.
Сімейний бюджет.
Фармакологія.
Медицина.
Сільське господарство.

    Вікторія Заїка на семінарі також підняла актуальне питання підготовки випускників  до ЗНО-2020. Вона звернула  увагу на труднощі, які виникають в учнів під час здачі ЗНО. Вчитель продемонструвала  колегам  свої  лайфхаки, які мають допомогти при підготовці до ЗНО.

   Дуже корисним доповненням до практичної частини семінару була інформація директора Можняківського ЗЗСО,  вчителя математики І категорії Тодорової Світлани Миколаївни,  про використання інтерактивних технологій на уроках математики. Вона поділилася досвідом використання сервісу LearningApps  для створення інтерактивних вправ, в тому числі, і  при розв'язуванні задач на відсотки. Також Світлана Миколаївна зацікавила своїх колег досвідом  використання сервісу Plickers ,  який дозволяє проводити опитування учнів і реалізовувати швидкий  зворотній зв'язок  за допомогою сканування смартфоном, демонструючи результати опитування на екран. На думку вчителів, такі види діяльності розвивають в учнів інтерес до предмета, спонукають їх до навчання.
  У результаті проведеного семінару учасники отримали цінний практичний досвід, кожен поповнив та збагатив свою методичну  скарбничку.