Прес-центр25 травня 2017, 13:05

Відбувся семінар клубних працівників.

Одним з  актуальних питань для працівників клубних установ є впровадження нових форм та напрямків роботи закладів культури клубного типу та  обмін досвідом роботи клубних закладів.  Саме за цією темою 24 травня, на базі Новобілянського СБК (директор Наталія Кутнякова), відбувся семінар клубних працівників Новопсковського району, в якому взяли участь директори та завідувачі, художні керівники сільських клубних закладів та організатори семінару – начальник відділу культури райдержадміністрації Ольга Козлова та працівники Центру культури та дозвілля.

         Новобіляни виявили свою гостинність, зустрівши своїх колег біля входу в будівлю будинку культури та продемонструваши свої творчі таланти на оновленій сцені. По закінченні театралізовано-концертної програми учасники семінару мали змогу пройтися кімнатами будинку культури та побачити всі досягнення та роботу дружнього колективу. Відремонтовані власними силами та за допомогою благодійників, прекрасно оформлені виробами новобілянських умільців приміщення, підкорили семінаристів своєю неповторністю, колоритом та традиційним українським стилем. Гості пройшлися чудовими приміщеннями Новобілянської бібліотеки-філії (працівники якої тісно співпрацюють з колективом будинку культури), кімнатами для занять та відпочинку, де встановлено більярдний стіл, оформлені музейні та декоративно-прикладні куточки з демонстрацією фото та інформаційно-художніх матеріалів.

         Продовжився семінар пленарним засіданням, в якому взяв участь голова сільської ради Іван Грачевцов, розповівши про досягнення та роботу громади, співпрацю з працівниками будинку культури та подальші плани. Головувала на засіданні начальник відділу культури Ольга Козлова. Згідно плану роботи семінару на засідання були розглянуті ряд актуальних питань, що стосувалися роботи клубних закладів та подальших планів. Тема семінару була докладно висвітлена директором КЗ «Селищний будинок культури смт.Новопсков»  Іриною Кондратюк, яка нещодавно перебувала в м.Сватове, де взяла участь в обласному семінарі клубних працівників та на Івано-Франківщини, де перейняла досвід роботи клубних закладів в умовах об»днаних територіальних громад та поділилася набутим досвідом на семінарі зі своїми колегами.