Прес-центр7 лютого 2019, 16:02

Відбувся семінар працівників клубних закладів

Згідно плану організаційно-методичної роботи відділу культури  в рамках школи клубної майстерності «Пошук. Творчість. Перспектива»  07 лютого 2019 року  в районному Центрі культури та дозвілля відбувся семінар працівників клубних закладів   Новопсковського району.  В роботі семінару взяла участь голова Новопсковської райдержадміністрації Людмила Латишева, головний державний інспектор  відділу держенергонагляду головного управління держапраці в  Луганській області Олександр Коваль, страховий експерт з охорони праці  управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування Ольга Сорокіна.

        Голова райдержадміністрації розповіла про результати громадських обговорень перспективних Планів розвитку територій на 2019-2021 роки, зокрема про будівництво Пісківської та Донцівської сільської амбулаторії; про будівництво дитячого будинку сімейного типу (смт Білолуцьк); про створення на території району сучасного освітнього середовища; про доступ та участь всіх верств населення в культурно-мистецьких заходах; про заходи щодо реформування первинної та вторинної медичної ланки. 

        Начальник відділу культури Ольга Козлова підвела підсумки роботи закладів культури за 2018 рік та визначила основні завдання і перспективи на 2019 рік. Вона повідомила, що для покращення матеріально-технічної бази сільських клубних закладів у 2018 році за рахунок бюджетів сільських, селищних рад та залучених коштів використано 280,5 тис. грн. Окрім цього було проаналізовано активність клубних закладів у Всеукраїнських, обласних та районних культурно-мистецьких заходах, конкурсних проектах та їх результативність та ін.

      Серед пріоритетних заходів 2019 року - реалізація Угоди про співробітництво в сфері культури  між відділами культури Новопсковської райдержадміністрації Луганської області та Глибоцької райдержадміністрації Чернівецької області, проведення районних фестивалів «Танц-ритм», «Чарівність муз – окрилені серця», «Новопсковська слобода», звіт району в рамках обласного огляду-конкурсу «Луганщина – світанок України» тощо.        

       Питання організації діяльності клубних формувань висвітила завідувач відділу народного мистецтва Новопсковського РЦКД Наталія Бихалова. Також учасників семінару повідомили про проведення  у квітні 2019 року атестації працівників клубних закладів.