Прес-центр26 квітня 2018, 11:04

Відбувся тематичний мітинг з нагоди Дня Чорнобильської трагедії.

Сьогодні в смт Новопсков біля меморіального знаку  учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбувся тематичний мітинг та урочисте покладання квітів з нагоди Дня Чорнобильської трагедії. На заході були присутні керівництво району, ліквідатори, представники установ та організацій району, громадськість Новопсковщини.
За активну громадянську позицію, мужність, самовідданість, патріотизм під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня Чорнобильської трагедії нагороджено грамотами районної державної адміністрації та районної ради представників Новопсковського  районного
 товариства «Союз-Чорнобиль».
Старший науковий співробітник КЗ «Новопсковський краєзнавчий музей» Алла Кобзар розповіла присутнім про масштаби Чорнобильської трагедії та про наших земляків, які  проявляли мужність та героїзм у ході ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Чорнобильська трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією нашу квітучу, родючу українську землю. Врятований світ – найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам'ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.