Прес-центр8 листопада 2019, 15:11

Відділ освіти Новопсковської РДА долучився до ХІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Від бересту – до «цифри»».

 

    Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада,  в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця.  Українське радіо започаткувало акцію ще 2000-го. Це  організовується для того, щоб привернути увагу школярів до вивчення рідного слова, до історії української книги і до сучасних її проблем.

     З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури  до  написання  ХІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної  єдності «Від бересту – до «цифри»» активно долучилися учні та вчителі.  Кожен з учасників мав змогу ще раз перевірити свою орфографічну й пунктуаційну грамотність, а головне – відчути себе невід’ємною частинкою великого народу, багатого на славну історію.

     Створили свій осередок написання радіодиктанту   працівники відділу освіти, таким чином продемонстрували  небайдужість  до українського слова, а головне – до національного єднання.