Прес-центр23 травня 2017, 14:05

Відділ освіти Новопсковської РДА інформує

21 травня цього року в Україні відзначили День пам'яті жертв політичних репресій. В цей день на будівлях закладів освіти було приспущено Державний Прапор України.

22 травня з метою формування національної свідомості, патріотичного виховання дітей та учнівської молоді та гідного вшанування жертв політичних репресій у 25 загальноосвітніх навчальних закладах району проведені виховні години, години спілкування «У жорнах репресій», «Реабілітовані історією», «Жертвам репресій присвячується…».

На уроках історії учнівська молодь підготували повідомлення про тих, хто став жертвою політичних репресій часів більшовицького режиму, був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі, згадували знищених радянською владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів. На уроках української літератури за «круглими столами» старшокласники розглянули твори митців «Розстріляного Відродження».

У шкільних  бібліотеках організовано виставки фотоматеріалів, художньої, документальної та історико-краєзнавчої літератури на тему політичних репресій