Прес-центр21 листопада 2017, 14:11

Відділ освіти Новопсковської РДА інформує

 

Згідно з Указом Президента України від 13 листопада 2014 року № 872  у закладах загальної середньої освіти району 20-21 листопада проведені урочисті заходи, присвячені початку подій Помаранчевої революції та Революції Гідності. Зокрема, 20 листопада у 25 школах району організовані виховні години «В серцях і в пам`яті народній», «Ми вільні громадяни вільної держави», «Я – українець і цим пишаюсь», «Вони пройшли крізь вогонь і зброю». 21 листопада - проведено лінійки пам`яті «Тих днів не змовкне слава…». У Булавинівській, Закотненській, Кам`янській, Новорозсошанській школах учні та педагогічні працівники на загальношкільній лінійці вшанували пам’ять загиблого земляка в зоні АТО.

Школярі Новопсковської, Осинівської школи № 1 та Осинівської школи № 2 стали учасниками заходу з нагоди встановлення в смт Новопсков архітектурної композиції «Дерево ЖИТТЯ – пробудження національної самосвідомості». А старшокласники Новопсковської та Новопсковської газопроводської школи взяли участь у районному мітингу з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Учні закладів освіти переглянули відеофрагменти «Революція Гідності», «Хронологія подій на Майдані» та взяли участь в обговоренні.

В шкільних музеях проведено екскурсії «Воєнний період та період становлення української державності». Спільно з Новопсковським районним краєзнавчим музеєм проведені тематичні уроки. Для учнів Новопсковської, Новопсковської газопроводської, Риб`янцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів були організовані екскурсії до районного краєзнавчого музею, з метою ознайомлення з виставкою «Нація нескорених».

У бібліотеках закладів загальної середньої освіти оформлено виставки літератури та фотоматеріалів «Герої не вмирають», «Славетні постаті України», «На барикадах Свободи».

Протягом тижня у закладах загальної середньої освіти для учнівської молоді заплановано проведення уроку Мужності «Україна – це територія гідності і свободи».

У навчальних закладах будуть організовані виставки малюнків, плакатів, колажів з тем: «Я буду жити у вільній країні», «Вільна країна очима дітей», «Ми хочемо миру у нашій країні», виставки малюнків молодших школярів «Ми пам’ятаємо, будемо гідними своєї Батьківщини», «Слава Героям».

         Протягом тижня заплановані зустрічі учнівської молоді з учасниками АТО.