Прес-центр24 червня 2019, 11:06

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області інформує:

 

            29 травня 2019 року Центральною виборчою комісією прийнято постанову № 910, якою внесено зміни до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893 "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси".

Кожен виборець, який 21 липня 2019 року під час проведення позачергових виборів народних депутатів України буде знаходитись далеко від своєї виборчої дільниці, може тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси.

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або до відділу ведення Державного реєстру виборців на території якого розташовується виборча дільниця найближча до місця перебування виборця у день голосування. При собі обов’язково потрібно мати паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Відтепер вимогу стосовно додавання до заяви про тимчасову зміну місця голосування документів (копій документів), які підтверджують необхідність такої зміни, скасовано.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці.

            Після внесення відповідних змін, виборцю видається посвідчення про тимчасову зміну місця голосування встановленої форми. Записи про вищевказаних громадян будуть розташовані в кінці списку виборців.

            Якщо виборець вже отримав посвідчення, а потім передумав змінювати місце голосування і вирішив голосувати за місцем реєстрації, необхідно   повернути посвідчення у той відділ ведення, який його видав. Інакше виборець залишиться у списках для голосування, відповідно до поданої заяви і проголосувати за місцем реєстрації не зможе.

Заяви приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців
до 15 липня 2019 року (включно).