Прес-центр22 травня 2017, 15:05

ВІДКРИВАЄМО ТАЛАНТИ

22 травня 2017 року у Новопсковському РЦКД відбулося чергове засідання районного любительського об’єднання «Лівша». Тематика цього засідання була різноплановою: питання стосувались підготовки майстрів Новопсковщини до обласного фестивалю української іграшки та гри, Дня вишиванки,  Галією Літвіновою був проведений майстер-клас з виготовлення біжутерії з фетру.

На засіданні була присутня начальник відділу культури Новопсковської районної державної адміністрації Ольга Козлова, яка подякувала членам об’єднання за активну участь в заходах, які проводяться відділом культури та обласним центром народної творчості. Керівник об’єднання «Лівша» Ганна Антошук  вручила грамоти Валентині Піднебенній, Світлані Полковниченко, Ларисі Бутковій, Любові Кузнецовій, Ользі Ковальовій, Інні Мамченко, Людмилі Шумовій за участь в заходах, що були присвячені лялькарству.

Науковий співробітник КЗ «Новопсковський краєзнавчий музей» Олена Сухорада провела цікаву та змістовну презентацію, присвячену  видам орнаментів та символам в українській народній вишивці.

Майстриня клубу  Галія Літвінова провела майстер-клас з виготовлення біжутерії з фетру. В кінці засідання у всіх присутніх з’явилося чудове власноруч зроблене намисто з теплих кружечків фетру, що нагадує   вишукану неповторну  квіткову композицію.

Особливо тішить, що завдяки заходам, які організовує об’єднання, відкриваються нові таланти,  а у клубі «Лівша» з’являються нові обличчя.