Прес-центр11 листопада 2019, 13:11

Виробники одягу Новопсковського району представили Луганщину на «Схід-Експо 2019»

 

 

8-9 листопада в Українському домі у Києві відбулася щорічна виставка 

«Схід-Експо – 2019». Це відкрита платформа спрямована на зміцнення зв’язків між підприємствами Донецької, Луганської та Запорізької областей з рештою України, ЄС та іншими країнами, на створення нових можливостей для партнерства та співпраці. 

В перший день виставки на панельній дискусії з питань реформи децентралізації на Сході України були обговорені проблеми та перспективи об’єднання громад, розглянуті питання фінансової децентралізації, особливості бюджетного фінансування Луганської та Донецької областей, проведення реформ на Сході України.

Також у рамках «Схід-Експо 2019» протягом дня відбулися панельні дискусії з питань експорту на ринки країн ЄС для мікро, малого, середнього бізнесу зі Східної України.

У другий день бізнес-заходу «Схід-Експо 2019» відбувся ярмарок із проведенням майстер-класів декоративно-ужиткового мистецтва та показ мод від виробників одягу зі Східної України. Свої вироби продемонстрували майстри від кожної області-учасниці, у тому числі й Луганщини.

 Зокрема, Луганщину на показі мод представила мешканка  с. Піски Новопсковського району Наталії Бондар. ЇЇ вишуканий дитячий одяг презентували кращі юні моделі України.

Цьогоріч уперше за роки проведення бізнес-заходу свої здобутки представили громади Луганщини.