Прес-центр22 червня 2018, 11:06

Вітання голови райдержадміністрації Людмили Латишевої з Днем державної служби України!

         Шановні державні службовці, вітаю вас з професійним святом! 

        Враховуючи роль державної служби в процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави, Президент України своїм Указом від 4 квітня 2003 року встановив професійне свято – День державної служби, яке відзначається щороку 23 червня.

         Але слід зазначити, що інститут державної служби з’явився в Україні у 1918 році - за Гетьманату Павла Скоропадського, часів спроб у XX столітті побудови на теренах наших земель незалежної Української Держави. Тому сьогодні ми відзначаємо 100 річчя з дня формування української державної служби.

         Державний службовець – це особлива професія, представник якої володіє, з одного боку, широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Це нелегка праця, яка потребує самовідданості, бажання служити людям та справжньої відданості своїй справі.

      Державна служба є реальним провідником ідей державності. Вона має бути правовою, чітко організованою, соціально орієнтованою, ефективною. Від якості державної служби значною мірою залежить майбутнє країни.

         Сьогодні Уряд робить рішучі кроки для впровадження реформ. Серед них – реформування державної служби, яке має розглядатися у тісному поєднанні з адміністративною та адміністративно-територіальною реформами.

         Ці перетворення направлені на те, щоб підняти авторитет державної служби, авторитет влади в цілому, забезпечити ефективне функціонування державного механізму, досягнення європейських стандартів рівня життя громадян.

         Я твердо вірю, що ваші зусилля й надалі будуть спрямовані на побудову демократичного суспільства на засадах соціально орієнтованої ринкової економіки, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, стабільний розвиток країни, піднесення її престижу на міжнародній арені.

          Щиро бажаю всім витримки і терпіння, таких необхідних у нашій роботі. Ніколи не забувайте про своє високе призначення – вірно і чесно служити державі, своєму народу.

         Бажаю всім вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, нових звершень та нових здобутків в ім’я майбутнього рідного краю та України.

         Нехай кожен день вашого життя буде щасливий і радісний, а родинне тепло і затишок допомагають у виконанні почесного і відповідального професійного обов’язку.