Прес-центр17 квітня 2019, 16:04

Виїзна робоча нарада з питання: «Реалізації державних програм в Луганській області у 2019 році»

 

 

16 квітня в залі засідань Новопсковської райдержадміністрації Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації було проведено виїзну робочу нараду щодо дій державних програм та ефективного використання земель сільськогосподарського призначення.

У нараді взяли участь голова райдержадміністрації Людмила Латишева, управління агропромислового розвитку Новопсковської райдержадміністрації, Старобільської, Марківської, Білокуракинської райдержадміністрацій, голови та представники сільських, селищних рад, представники сільгосппідприємств та фермерських господарств Новопсковського,  Старобільського, Марківського та Білокуракинського районів.

            Під час проведення наради були розглянуті наступні питання: про державні програми підтримки аграріїв у 2019 році та механізми їх реалізації в Луганській області повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна; про механізм реалізації державної програми в Луганській області за напрямом - спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби доповіла начальник відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Марія Іванченко. Директор Луганського відділення українського державного фонду фермерських господарств Марков Руслан ознайомив присутніх з програмами підтримки дрібних сільськогосподарських товаровиробників як державної так і міжнародної допомоги у 2019 році. Ним також було наголошено, що в цьому році одним із напрямків підтримки сільськогосподарських товаровиробників є підтримка сімейних ферм. Про основні вимоги Порядку ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби, а також про заходи щодо недопущення в Новопсковському районі загибелі бджолосімей від використання ядохімікатів доповів начальник Новопсковського районного управління харчової безпеки та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Василь Колесник. Цікавою новиною поділився директор Дніпропетровської сільськогосподарської дорадчої служби Максим Максимов, який повідомив про те, що у 2019 році стартує проект за підтримки Уряду Канади щодо створення та розвитку сільськогосподарських кооперативів.

Під час наради начальником відділу землеробства, інженерно-технічної роботи та охорони праці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрієм Дрючиним було презинтовано Регіональну програму охорони та раціонального використання земель на території Луганської області на 2019-2022 роки.

            Підводячи підсумки наради Любов Безкоровайна зазначила, що головним завданням на 2019 рік є допомогти сільськогосподарським товаровиробникам отримати підтримку від держави та міждународних донорів з метою формування більш сприятливого підприємницького середовища для агробізнесу регіону.