Прес-центр6 грудня 2018, 09:12

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Для привернення уваги до проблеми та ліквідації всіх форм насильства щодо жінок та дівчат в районному центрі зайнятості спільно з управлінням соціального захисту населення, відділом соціальної роботи центру надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради та районним центром  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для жінок 26 листопада 2018 року  був проведений семінар на тему «Сектор безпеки та гендерної рівності» в підтримку акції на семінарі були помаранчеві кульки так, як це офіційний колір кампанії.

Відкрила захід заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Алла Пташинська. Для учасників семінару була продемонстрована тематична презентація «16 днів проти насильства», в якій було показано масштаби поширення цього явища. 

Перед присутніми виступила головний спеціаліст сектору соціальної підтримки сім’ї управління соціального захисту населення Яна Пасічна, яка наголосила, що законодавство про попередження насильства в сім’ї передбачає звернення до органів та установ за допомогою у ситуації сімейного насильства.

Необхідність співпраці всіх служб району та сільських громад у роботі з багатодітними, кризовими сім’ями підкреслила у своєму виступі в.о. директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Колесник. Вона також розповіла присутнім, що таке патронатна сім’я і         як стати патронатним вихователем.

Начальник відділу соціальної роботи центру надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради Ірина Лускова ознайомила з діяльністю центру щодо вирішення проблеми насильства та психологічної підтримки. Крім того, вона розповіла жінкам, що таке стрес та як йому протидіяти.