Прес-центр22 грудня 2017, 14:12

Всеукраїнські учнівські олімпіади 2017-18 навчального року

Одним із пріоритетних напрямків підвищення якості освіти є виявлення і підтримка обдарованої молоді. Серед різних випробувань найбільш показовими є Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів. Так,  цього року в листопаді-грудні 2017 року в ході проведення ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, які щороку проводяться у відповідності до  Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади,  на підставі наказів Міністерства освіти і науки України з метою підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді близько 700 учнів 7-11 класів змагалися у рівні знань з сімнадцяти навчальних дисциплін.

За рейтингом участі і результативністю в районному етапі олімпіад кращими серед закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів: Новопсковська школа, що  багато років поспіль займає І місце; на другому місці, як і в минулі роки - Білолуцька гімназія; на третьому - Новопсковська газопроводська школа. Серед ЗОШ І-ІІ ступенів лідерами рейтингу є  Закотненська, Донцівська, Писарівська  школи, учні яких взяли участь у всіх олімпіадах і показали стабільно високі результати.

       За результатами участі в ІІ районному етапі визначилось 160 кращих учнів, які зайняли І-ІІІ місця. Дев`ять учнів є переможцями з трьох  предметів. Серед кращих – Дворна Юлія, учениця Новопсковської газопроводської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка виборола призові місця з біології, хімії, англійської мови; Абрамян Рузанна,  учениця  Білолуцької гімназії, що показала найвищі результати з  біології, української мови, історії. Учень Кам`янської школи Горбатих Гліб досяг кращих результатів в районі з математики, англійської мови, географії. Трьохкратними переможцями  стали також Жученкова Поліна з Новопсковської ЗОШ І-ІІІ ступенів,  Братченко Анна з Пісківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Грицай Віра з гімназії, Чумаков Іван з Кам`янської школи, Слабоспицький Владислав з Новорозсошанської ЗОШ І-ІІІ ступенів,  Смєхов Олександр з Донцівської ЗОШ І-ІІ ступенів. 15 учнів стали переможцями з двох олімпіад.

Попереду - нові випробування, адже в січні 2018 року розпочинається ІІІ (обласний) етап олімпіад, на якому наші  переможці  будуть виборювати перемогу в інтелектуальних змаганнях з навчальних предметів.

Вітаємо наших учнів та їх вчителів з успішними виступами! Бажаємо  наступних перемог!