Прес-центр10 червня 2019, 14:06

Вже декілька років поспіль учні Білолуцької гімназії приймають участь в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») і посідають там призові місця. Цей рік не став винятком.

З 3 по 7 червня 2019 року рій «Чайка», представляв Новопсковський район на обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив на території комунального закладу “Новоайдарська обласна загальноосвітня спортивна школа — інтернат І-ІІІ ступенів”. 
Для учасників гри кожен день був насичений спортивними змаганнями та конкурсами, а також приносив нові враження та перемоги. 
В перший день на плацу Новоайдарської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату рій “Чайка” на високому рівні продемонстрував навички зі стройової підготовки, які складалися з обов’язкової програми, творчого завдання та проходження рою урочистим кроком із виконанням маршової патріотичної пісні. 
На третій день ми посіли призове місце в конкурсі “Саперна підготовка” показавши вміння правильно користуватися саперними щупами та здійснювати тактичне прикриття саперів. 
Для роїв було організовано похід до пам’ятки природи – крейдяні скелі «Баранячі лоби», де вони змогли помилуватися красивою панорамою смт Новоайдар та почути від директора Новоайдарського районного краєзнавчого музею легенди про життя місцевих козаків та їх боротьбу на захисті своєї землі.
Були проведені майстер-класи та вечірні кола, організовано перегляд документальних фільмів.
На таких змаганнях формуються гарні традиції та зміцнюються зв'язки між командами. Лише майстерність, сила, рішучість, знання і, звісно ж, жага до перемоги, визначає хто кращий.