Прес-центр26 червня 2019, 13:06

З 10 червня набрав чинності новий стандарт на пшеницю

 

Новий стандарт ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови» введений в дію 10 червня 2019 року до початку нового маркетингового року 2019/2020. Одночасно скасовано стандарт ДСТУ 3768:2010 «Пшениця. Технічні умови» (наказ ДП «УкрНДНЦ» № 133).

Метою стандарту є оптимізація та удосконалення нормативної бази у сферах виробництва, заготівлі, зберігання, переробки, торгівлі та визначення якості зерна пшениці м’якої та твердої на продовольчі і непродовольчі потреби відповідно до структури її вирощування в Україні.

Стандарт є обов'язковим. Новий стандарт можна придбати у Національному органі стандартизації ДП «УкрНДНЦ» (м. Київ) та регіональних відділеннях центрів метрології і стандартизації. Нагадуємо, що стандарт повинен мати голограму, який підтверджує його чинність і дозвіл до застосування.

Стандарт розроблено Технічним комітетом 170 «Зернові культури та продукти їх переробки» за ініціативи і участі представників всіх суб’єктів ринку зерна – Української Зернової Асоціації; Всеукраїнського громадського об’єднання «Українська Аграрна Конфедерація»; Громадської Спілки «Аграрний Союз України»; ТОВ «НІБУЛОН»; Громадської Спілки «Борошномели України»; Всеукраїнської асоціації пекарів; Об’єднання «УКХЛІБПРОМ»; Європейської Бізнес Асоціації; Американської Торгівельної Палати в Україні.

 

 

Управління агропромислового розвитку