Прес-центр18 вересня 2019, 08:09

За підтримки ПРООН та Польсько-Української господарчої палати у період з 08.09 -14.09.2019 відбулась економічна місія з України - харчова промисловість «Варшава – Лодзь - Варшава»

https://www.youtube.com/watch?v=eaEI3C8nwUY

За підтримки ПРООН та Польсько-Української господарчої палати у період з 08.09 -14.09.2019 відбулась економічна  місія з України - харчова промисловість  «Варшава – Лодзь - Варшава» в якій прийняла участь Валентина Несвіт з с. Риб’янцеве, яка разом зі своїм чоловіком займається виробництвом сиру та молочної продукції.

Метою заходу було встановлення ефективних ділових контактів для розвитку та введення на європейський ринок продукції українського виробника.

Під час поїздки було відвідано дуже багато цікавих підприємств:

1) OSM Głuchów - Невеликий молочний завод у Ґлухові (Skierniewicki poviat) традиційними методами робить дуже смачне масло і сирну масу. OSM Głuchów працює з 1911 року. В даний час має 155 постачальників. Найбільший постачальник продає щороку 1 млн. л молока. Флагманський продукт є сир, виробництво якого досягло 1,5 тис тонн на рік.

2) Drob-Bogs - один з найсучасніших закладів забою птиці.

3) М’ясний комбінат JAMIR, який знаходиться в Бехчице, поблизу Константинув- Лодзьки. Діяльність компанії починається з 1992 року. Сімейна компанія з традиціями. Компанії належать близько 100 магазинів та фірмових стендів, розташованих на територі міста та околицях. Продукція розповсюджується оптовими дистрибьюторами по всій країні. Діяльність компанії включає забій та розбір м’яса, виробництво м’яса, пакування продуктів, має власний транспорт та мережу магазинів компанії. Виробнича потужність заводу досягає 35 тонн на день. Jamir - один з найсучасніших заводів країни, оснащений найсучаснішим обладнанням провідних компаній.

4) GS Szadek – одна з найбільш провідних компаній у Лодзькому регіоні, яка займається виробницвом  хлібобулочних виробів, власна мережа магазинів м'ясних виробів. Продукція комбікормів. http://gsszadek.pl

5) Молочний й кооператив у Сераді – це кооператив з 90 річний досвідом, який займається  виробництвом молока, сирів, масла та інш. http://osmsieradz.pl/

6) GROSER - Ферма в Гродзіську в долині річки Нер, під управлінням Молодої захопленої пари Моніки та Вальдека Ласоні, які слідують ідеології здорового харчування та поверненню до природного методи переробки молока Господарство розташовано на 70 гектарах спеціалізується у розведенні альпійських кіз. https://lokalnyrolnik.pl/farmers/groser- grodziskie-sery-kozie. 

7) Warsaw Food Expo - найважливіша та найбільша галузева виставка в Польщі, присвячена Агро продовольчому сектору. У виставки беруть участь провідні виробники та дистриб'ютори харчових продуктів, керівники відділів закупівель та поставок, оптові торговці, стаціонарні та онлайн-мережі, торгові мережі, сектор HoReCa, дистриб’ютори та імпортери.