Прес-центр18 cічня 2018, 09:01

Заходи до Дня Соборності України.

Шановні Новопсковці!

22 січня 1919 року навіки вкарбувалося в історію українського народу як величне національне свято.

Саме в цей день проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, який увійшов в історію українського народу як свято національної єдності. Цей день є символом об’єднання України. Він стверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність та монолітність української нації.

Лише у єдності наша сила, і лише наполегливий, цілеспрямований рух уперед дасть змогу побудувати нам сильну й високорозвинену державу. 

До Дня Соборності  України планується проведення наступних заходів:

- 22.01.2018 о 10.00 відбудеться тематичний захід  «Великий День Злуки»  в с. Осинове біля пам’ятника Т. Шевченку.

- 22.01.2018 о 14.30 відбудеться година Соборності «В єднанні сила й міць держави» в форматі онлайн - спілкування з колегами та користувачами Львівської ОУНБ, донькою відомого українського поета, голови Луганської обласної організації Національної спілки письменників України І. Низового в Центральній районній бібліотеці-філії.

- 23.01.18 о 10.30 відбудеться інформаційна година  «Від історичної злуки до омріяної злагоди» в районному краєзнавчому музеї.