Прес-центр10 грудня 2020, 11:12

Зупинимо насилля разом!

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. В рамках даної акції службою у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області проводяться профілактичні бесіди та роз`яснювальна робота з громадянами Новопсковського району на тему: «Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому», «Стоп насильству».

Також, з метою координації дій направлених на профілактику та недопущення домашнього насильства, 8 грудня службою у справах дітей разом головним спеціалістом Новопсковського бюро допомоги Старобільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Бутковим Сергієм, було проведено робочу зустріч та обговорено питання щодо співпраці в межах профілактики та недопущення домашнього насильства.

Наприкінці зустрічі, в рамках акції фахівцем бюро та представником служби у справах дітей Новопсковської РДА, для відвідувачів служби була проведена лекція на тему: «Домашнє насильство та його види».