Прес-центр9 травня 2018, 11:05

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово - цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня пам'яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дорогі земляки!

У ці травневі дні ми згадуємо і вшановуємо подвиг тих, хто віддав своє життя за мир на рідній землі. Час невблаганно забирає свідків подій найбільшої трагедії людства XX сторіччя, але пам'ять у нас ніхто і ніколи не зможе забрати.

Кажуть, людина живе доти, доки живе згадка про неї. Наш моральний і громадянський обов'язок - пам'ятати героїв Другої світової війни і передати цей меморіальний спадок прийдешнім поколінням.

Друга світова тривала мaйжe шість років, окупація України - три. Рани від тих подій не загоєні досі.

Пішов п'ятий рік теперішньої російсько-української війни. Знову, як і 70 років тому, по всій країні не вщухає біль почорнілих від горя матерів, молодих вдів, осиротілих дітей.

Дорогі мої земляки! Я закликаю вас до єднання і порозуміння. Приклад наших предків, які поступалися озброєнням та організованістю ворогу, але мали впевненість у своїй правоті та незгасиму віру, має слугувати нам надійним дороговказом на шляху до перемоги у війні за незалежність України.

Миру всім нам! Слава Україні!

 

З повагою

голова Луганської обласної державної адміністрації керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Юрій ГАРБУЗ