Прес-центр27 cічня 2020, 08:01

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Шановні жителі Луганщини!

Сьогодні в усьому світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Саме 27 січня 1945 року солдати 1-го Українського фронту визволили в’язнів нацистського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау, який був розташований у Польщі. Більш відомий під назвою Освенцім.

Нацистські злодії розробили пекельний план: остаточно «вирішити єврейське питання», тобто знищити цю націю повністю. Тодішній гітлерівський ватажок сказав: «Треба назавжди покінчити з химерою совісті». Вони це втілювали в життя.

Це страшні цифри: мільйони людей єврейської національності були вбиті, закатовані, померли від голоду, хвороб та страждань у часи Другої світової війни.

Як таке сталося, що в цивілізованій Європі з’явилися Бухенвальд, Майданек, Дахау, Треблінка, Собібор – місця масового вбивства людей?! Жалю не було ні до кого: будь то старий, інвалід, дитина, жінка. Садистська ідея величі однієї нації над іншою призвела до жахливих непоправних втрат.  

Людство повинно завжди пам’ятати про трагедію єврейського народу у Другій світовій війні. Це жахливий урок історії. І на будь-який прояв ненависті та нетерпимості до іншої думки, поглядів, національної, расової належності, релігійних вподобань треба давати рішучу відповідь.

Щоб ніколи знову таке не відбулося!

 

Голова Луганської обласної державної
адміністрації – керівник обласної
військово-цивільної адміністрації                                                                       Сергій ГАЙДАЙ.