Прес-центр3 вересня 2018, 15:09

Звертається філія «Новопсковський райавтодор» щодо забезпечення належного санітарного стану узбіч автодоріг та зупинок

Філія «Новопсковський райавтодор» звертається до органів місцевого самоврядування, учасників дорожнього руху з проханням співпраці та надання практичної допомоги у виконанні вимог Законів України «Про автомобільні дороги» та «Про відходи» в частині забезпечення органами місцевого самоврядування норм природоохоронного законодавства, а саме належного санітарного стану автобусних зупинок та смуг відведення автомобільних доріг загального користування.

Дорожники Новопсковщини змушені витрачати кошти не на поліпшення стану доріг, а на прибирання сміття, що залишене жителями району та учасниками дорожнього руху, при чому прикрим є той факт, що більша половина сміттєзвалищ щороку знову виникає в раніше прибраних місцях.

А тому, з метою раціонального використання коштів державного бюджету, керуючись ст. 21 Закону України "Про відходи", просимо голів сільських та селищних рад допомоги в організації проведення очистки придорожніх смуг від сміття, впорядкування автобусних зупинок та ліквідації стихійних сміттєзвалищ, а також проведення роз’яснювальної роботи серед місцевого населення та вжиття відповідних заходів для недопущення засмічення придорожніх смуг та автобусних зупинок у подальшому.

Філія «Новопсковський райавтодор» надіється на розуміння і сподівається, що в подальшому належний санітарний стан автобусних зупинок та смуг відведення автомобільних доріг буде підтримуватися постійно.