Прес-центр18 листопада 2019, 11:11

15 листопада в місті Сєвєродонецьк в готелі «Мир» відбулася обласна Конференція громадських рад з нагоди відзначення Дня громадянського суспільства в Луганській області.

Захід організовано Департаментом масових комунікацій Луганської ОДА в якій взяли участь представники громадських рад при районних державних адміністраціях, виконавчих комітетах міських рад, громадська рада при Луганській ОДА та фахівці органів виконавчої влади відповідальні за зв’язки з громадськістю.
Зі вступним словом до присутніх звернувся голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай який зазначив, що налаштований на конструктивну співпрацю з представниками громадянського суспільства в напрямку розвитку Луганської області.
В ході роботи конференції були розглянуті наступні питання: «Про зміни до постанови Кабінету Міністрів України № 996, ухвалені 24.04.2019»; «Інформація про роботу Ради голів громадських рад при органах виконавчої влади»; «Про Координаційний комітет громадських рад Луганської області»; «Про запровадження бюджету громадської участі»; «Про розвиток громадянського суспільства в Попаснянському районі та співпрацю Попаснянської РДА з ІГС»; «Про впровадження децентралізації в Луганській області у 2019 році та роль громадськості у цьому процесі»; «Про концепцію проєкту змін до Конституції України в частині децентралізації». Спікерами виступили голова громадської ради при облдержадміністрації Сергій Тихоновський, директор Центру розвитку місцевого самоврядування Ігор Агібалов, начальник відділу Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Галина Мельниченко.
Захід відбувся в форматі конструктивного діалогу та інформаційної відкритості між владою і громадськістю.
Представники делегація від Новопсковського району вдячні організаторам обласної конференції за високопрофесійну організацію заходу.