Прес-центр20 березня 2019, 09:03

22 березня Всесвітній день води

 

 

Вода — вичерпний ресурс. Ми ніколи не матимемо її більше, ніж маємо сьогодні. Можливо, вперше за всю історію людства світовий попит перевищить наявний резерв, тому так важливо виховувати культуру бережливого ставлення до води.

Більшість українців споживають воду з поверхневих водних джерел – річок, водосховищ, зокрема з Дніпра забезпечується водою близько 2/3 населення України.

Основними джерелами забруднення поверхневих водних об’єктів є стічні води. Вода з річкової очищується до питної та транспортується до будинків і підприємств, а потім каналізаційні стоки після очистки повертаються знову до річок. Водоканали контролюють якість та склад води на кожному етапі циклу. Застарілість обладнання, щорічне збільшення концентрації забруднюючих речовин спричиняють повернення до річок недостатньо очищених вод. Використання неякісної води впливає як на здоров’я окремих мешканців, так і погіршує екологічний стан цілих регіонів.

В час технічного прогресу ми, самі того не усвідомлюючи, почали сприймати питну воду як належне. Зупинімось хоча б на хвилину і замислимось, що ми можемо зробити для теперішнього і майбутнього? Чи дійсно ми віддаємо шану благу, яке дає планеті життя? Чи дбаємо про бережливе ставлення до води? Чи залишимо наступним поколінням шанс відчувати, куштувати та використовувати цілющу кришталево-чисту рідину? Адже для набуття гармонії потрібно повернутись до витоків цивілізації.

Тож давайте разом збережемо нашу планету блакитною — з усіма її океанами, морями, річками, озерами та джерелами! Лише таким чином ми забезпечимо чисте, здорове, квітуче і натхненне майбутнє, бо де є чиста вода, там є життя!

 

Перегляньте разом із сім’єю цікавий та пізнавальний ролик про фосфати та зробіть висновки кожен для себе

http://www.youtube.com/watch?v=2MYnNtNmCE0

 

Цікавинки про українські водойми можна побачити тут

https://www.youtube.com/watch?v=JfUzMvkWZIc