Прес-центр28 жовтня 2020, 10:10

76-та річниця визволення України від нацистських загарбників

З нагоди 76-річниці вигнання нацистів з України  на Новопсковщині біля Меморіалу загиблим воїнам відбувся пам’ятний захід за участю голови райдержадміністрації Світлани Слюсарєвої, голови районної ради Бориса Лебедєва, секретаря Новопсковської селищної ради Тетяни Гречаної. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні, тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога, хто допомагав піднімати Україну з руїн, хто виніс на своїх плечах тягар окупації. Низько вклонилися всім ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам.

В Україні щороку 28 жовтня відзначають День визволення України від нацистських загарбників. Цього дня у 1944 році було остаточно вигнано війська нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

І скільки б не минуло часу, ми завжди пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога життя над смертю.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих під час Другої світової війни та поклали квіти в знак пам’яті про подвиг ветеранів та учасників тієї війни.