Прес-центр23 cічня 2020, 14:01

День визволення Новопскова

23 січня біля меморіалу загиблим воїнам відбувся мітинг, присвячений Дню визволення Новопсковщини від нацистських загарбників. Захід, на якому були присутні жителі Новопскова, представники установ та організацій, молодь, школярі, було відкрито державним Гімном України.

Це та дата, яка нагадує кожному з нас про те, що саме цього дня 1943 року над рідною Новопсковщиною засяяло сонце Перемоги - Новопсков було визволено від нацистських окупантів.

Минуло 77-м років з того  дня і сьогодні ми, вдячні новопсковці згадуємо ті події, ті години та хвилини страшної війни, намагаємося відтворити хронологію, хід визвольної операції, вшановуємо пам’ять героїв-визволителів хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Історичні матеріали, які зачитала старший науковий співробітник Новопсковського краєзнавчого музею  Алла Кобзарь розповідають про ті тяжкі і страшні 198 днів та ночей окупації району.

Бережімо свою Батьківщину і пам’ятаємо свою історію, пам’ятаймо про тих, хто поклав своє життя заради нашого сьогодення!