Прес-центр23 квітня 2020, 09:04

До уваги населення Новопсковського району!!!

Проведення масових заходів в Україні наразі заборонено, адже в державі запроваджено посилений карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Незабаром після Великодня прийнято поминати померлих на кладовищі, куди з’їжджаються родичі із різних куточків України. Проте у зв’язку з карантином цьогоріч традиції мають частково змінитися.

Згідно п. І розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 22.04.2020 року № 17 «Про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2», ЗАБОРОНЕНО відвідування населенням кладовищ, місць окремих поховань у традиційні після пасхальні (після великодні) поминальні дні, крім випадків здійснення поховання померлого за умовами ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри, а також щодо можливості здійснення молитовного згадування померлих родичів і друзів в інші дні впродовж року відповідно до церковних традицій.

         Запроваджені заходи направлені на недопущення масового скупчення населення, яке може призвести до виникнення та поширення на території Новопсковського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

 

Вдячні за порозуміння.