Прес-центр13 квітня 2020, 13:04

До уваги населення!!! Протягом дії карантину необхідно утриматися від відвідування цвинтарів у період релігійних святкувань на Великдень «Пасха» та Радоницю «Червона гірка»

Вкотре нагадуємо, що проведення масових заходів в Україні наразі заборонено, адже в державі запроваджено посилений карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу. Проте скоро відбудуться весняні свята, відзначення яких відбувається сторіччями. Традиційно українці йдуть до церкви, аби освятити паску на Великдень, а також відзначають цей день у широкому родинному колі. Незабаром після Великодня прийнято поминати померлих на кладовищі, куди з’їжджаються родичі із різних куточків України. Проте у зв’язку з карантином цьогоріч традиції мають частково змінитися.

Згідно п. 2 розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 09.04.2020 року № 13 «Про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2» протягом дії карантину необхідно утриматися від відвідування цвинтарів у період релігійних святкувань на Великдень «Пасха» та Радоницю «Червона гірка». Тож варто дотримуватися всіх правил безпеки, що зменшить ризики зараження під час свят.

 

Вдячні за порозуміння та будьте здорові.