Прес-центр21 вересня 2020, 11:09

До уваги отримувачів допомоги особам з інвалідністю

Наказом Міністерства соціальної політики України «Про затвердження Порядку оформлення, видачі, обліку та зберігання посвідчень для осіб, які одержують державну соціальну допомогу відповідно до Законів України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» та «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» від 11.01.2019 №35 затверджено нову форму посвідчення для осіб, які одержують державну соціальну допомогу відповідно до Законів України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» та «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».

Згідно з п.3 згаданого наказу, посвідчення, видані до набрання чинності цим наказом, та видані до 01.01.2020р., дійсні до закінчення їх терміну дії або до заміни їх в установленому порядку на нові.

Наразі управлінням соціального захисту населення отримано бланки посвідчень нового зразку.

Посвідчення оформлюється на ім’я особи з інвалідністю з дитинства, дитини з інвалідністю, особи, яка не має права на пенсію, особи з інвалідністю, якій призначено державну соціальну допомогу. Якщо державна соціальна допомога призначена на дитину з інвалідністю чи особу з інвалідністю, визнану недієздатною, в посвідченні також зазначаються прізвище, ім’я, по батькові її законного представника (одного з батьків чи опікуна) .

Для оформлення посвідчення необхідно надати до управління соціального захисту населення фотокартку розміром 3 × 4 см. Якщо державна соціальна допомога призначена на дитину з інвалідністю чи особу з інвалідністю, визнану недієздатною, необхідна також фотокартка законного представника, який являється отримувачем допомоги.

Посвідчення видається безкоштовно особисто одержувачу державної соціальної допомоги.

Для отримання додаткових роз’яснень Ви можете звернутись до управління соціального захисту населення за телефонами (06463) 2-13-61, 066-286-70-38. Мешканці Новопсковської ОТГ можуть звернутись до ЦНАПу (066-142-62-33).

Управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації