Прес-центр28 cічня 2019, 10:01

Громадське обговорення перспектив розвитку села Донцівки.

Любов до рідного краю, не байдужість людей до проблем свого села дає велику надію на розвиток території та на краще життя його мешканців.

Сьогодні 25 січня 2019 року актив села Донцівки зібрався на громадське обговорення перспектив розвитку села. Обговорили те що зроблено та те що планують зробити на майбутній рік. Головою сільської ради Андрієм Носовим було зазначено, що життя не стоїть на місці. Україна все більше наближається до європейських стандартів. Прикладом цього є процес децентралізації, який дає можливість громаді здобути ресурс, фінанси, повноваження – значний інструментарій і можливості для забезпечення повноцінного місцевого розвитку.

На підтримку голови сільської ради виступила голова райдержадміністрації Людмила Латишева, яка зазначила, що реалізація процесу децентралізації надасть можливість громаді залучати додаткові кошти на розвиток території. Вона на прикладі Новопсковської ОТГ показала які  позитивні зміни відбулися при об’єднанні громади.

Потім вона розповіла про те що Президентом України проведено сьоме засідання Раду регіонального розвитку на якому він поставив регіональним лідерам завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад.  Підтримуючи ініціативу Президента України  було проведено обласну та районну Раду регіонального розвитку. На районній Раді регіонального розвитку було прийнято рішення рекомендувати сільським, селищним головам району розробити плани розвитку територій та провести їх  широке обговорення.

Також головою райдержадміністрації Людмилою Латишевою було доведено до відома присутніх процес реалізації  в районі  медичної реформи. Створення первинної та вторинної медичної ланки, які передбачають підписання декларацій пацієнта з лікарем, створення відділення невідкладних станів. У процесі спілкування з присутніми голова РДА зазначила, що  для нас головне це люди їх безпека, комфортні умови проживання.

Про перспективні плани розвитку району розповіла перший заступник голови райдержадміністрації Світлана Слюсарєва.

Начальник управління соціального захисту населення Світлана Хомутянська ознайомила присутніх з інформацією щодо надання житлових субсидій та виплат соціальних допомог в районі.

В ході обговорення голові райдержадміністрації були задані питання щодо ремонту доріг обласного значення, щодо водотоки, щодо процесу децентралізації на які вона надала вичерпні відповіді.