Прес-центр1 лютого 2019, 09:02

Громадські обговорення перспектив розвитку Закотненської сільської ради.

Громадські обговорення щодо перспектив розвитку територій Новопсковського району, які тривали в районі майже місяць вийшли на фінішну пряму. 31 січня 2019 року в Закотненській сільській раді відбулися громадські обговорення перспективних планів розвитку території.

         В обговоренні взяли участь депутати сільської ради, виконавчий апарат, приватні підприємці, представники освіти, культури та активна громадськість села. Також у заході взяли участь голова Новопсковської райдержадміністрації Людмила Латишева, перший заступник голови РДА Світлана Слюсарєва та начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Хомутянська.

Голова райдержадміністрації Людмила Латишева розповіла присутнім, що Президентом України на Раді регіонального розвитку в місті Києві було надано доручення регіональним лідерам розробити перспективні плани розвитку територій, обговорити і прийняти їх на рівні громад.  Підтримуючи ініціативу Президента України ми також на районному рівні створили і провели свою Раду регіонального розвитку на якій обговорили перспективні плани розвитку району. Райдержадміністрацією було розроблено графік обговорень перспективних Планів розвитку територій на 2019-2021 роки, яким передбачено сім громадських обговорень у сільських, селищних радах за участі райдержадміністрації. Також головою райдержадміністрації було висвітлено питання децентралізації та її переваги в розвитку території. Вона на прикладі Новопсковської ОТГ показала які  позитивні зрушення відбулися при об’єднанні громади.

         У ході обговорення Закотненський сільський голова Олена Комісаренко прозвітувала про діяльність ради за минулий рік та про перспективи розвитку території на наступний рік в якому передбачено виготовлення  генерального плану, поточні ремонти доріг комунальної власності, ремонти закладів культури (опалення) та придбання музичної апаратури.

         З перспективними планами розвитку району до присутніх звернулася перший заступник голови райдержадміністрації Світлана Слюсарєва. Вона доповіла про всі напрямки розвитку Новопсковського району на 2019 -2021 роки та розповіла про децентралізацію в районі і закликала Закотненську громаду долучитися до цього процесу.

         Під час зустрічі голова райдержадміністрації Людмила Латишева зазначила, що головне для нас люди, їх безпека і комфортні умови проживання, тому всі зусилля будуть спрямовані на розвиток району.

         У кінці зустрічі начальником управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світланою Хомутянською була надана інформація щодо надання житлових субсидій та виплат соціальних допомог в районі.